باقالی پلو درست کردن حرفه ای

باقالی پلو با مرغ و یا باقالی پلو با ماهیچه هیچ فرقی نمی کند ، اگر اصول حرفه ای و نکات آن را رعایت بفرمایید یک وعده مجلسی خوشمزه را مهیا خواهید کرد.

در ادامه سعی کرده ایم که دستور تهیه باقالی پلو را برای شما آماده کنیم :

مواد لازم برای باقالی پلو با مرغ

  1.  باقلا  تازه یا فریزی شده :2 پیمانه
  2. شوید تازه یا خشک شده :2 پیمانه
  3. زعفران سائیده :1 قاشق چ
  4. روغن :2 ق غ
  5. آب :3 لیتر
  6. نمک :به میزان لازم
  7. مرغ :نیم کیلو
  8. سیر :3 حبه
  9. پیاز :1 عدد متوسط
  10. برنج :3 پیمانه

 

راز های خوشمزه تر شدن باقالی پلو با مرغ

  • سعی کنید همیشه از باقالی هایی استفاده کنید که تازه و پوست آنها سبز باشد زیرا ماندن باقالی به مدت طولانی در فریزر طعم و رنگ  آن را تغییر میدهد.
  • به اضای هر پیمانه برنج نصف پیمانه باقالی استفاده کنید.
  • باقالی پلو را علاوه بر گوشت مرغ با گوشت بوقلمون ، گوشت  گردن و ماهیچه و نیز برخی شهر ها با ماهی هم می خورند.
  • باقلا را قبل از اضافه کردن به برنج 5 تا 6 دقیقه قبل در آب جوش قرار دهید تا نرم شود و بعد به همراه دم کشیدن کامل برنج، باقلا ها نیز پخته میشود.
  • در هنگام جوشیدن باقلا ها در آب، کفی هایی را که روی آن مینشیند بردارید تا رنگ باقلا خوش رنگ تر بماند.
  • از خرید و پخت باقالاهای دیر پز خوداری کنید.
  • بهترین و مناسب ترین سبزی باقالاپلو شوید است که بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنید.
  • اگر هنگام دم کشیدن باقالی پلو ، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید عطر آن بی نظیر میشود.
  • بهترین  ته دیگ این پلو می تواند مخلوط برنج با باقلا یا نان تافتون، و یا چند برگ کاهو باشد.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

 مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه

  • ماهیچه با استخوان گوسفندی :3 عدد
    • فلفل سیاه :نصف ق چ
    • جوز هندی :نصف ق چ
    • زعفران دم کرده :3 ق غ
    • نمک :به میزان لازم
  • پیاز خلالی شده :2 عدد
  • سیر رنده شده :3 حبه
  • برگ مو :3 عدد
  • پودر پاپریکا :1 ق چ

طرز تهیه باقالی پلو فوق العاده خوشمزه با ماهیچه

مواد اولیه برای باقالی پلو

  • برنج :3 پیمانه
  • شوید تازه خرد شده :2 پیمانه
  • باقالی سبز تازه یا فریزری :2 پیمانه
  • سیب زمینی ، کاهو و یا نان لواش :برای ته دیگ

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

ابتدا برای درست کردن هر غذایی که از برنج تهیه میشود باید برنج را از چند ساعت قبل کاملا تمیز بشوییم تا آب آن شفاف شود و بعد با مقداری نمک و آب آن را خیس دهیم .

برای درست کردن باقالی پلو هم باید در ابتدا همین کار را کرد. سپس به سراغ ماهیچه ها میرویم . در این مرحله در یک قابلمه مناسب که بشود همه ماهیچه ها را داخل آن باهم سرخ کرد انتخاب میکنیم .سپس به مقدار 4 الی 5 قاشق غذا خوری روغن داخل آن میریزیم تا بر روی حرارت داغ شود.بعد پیازها را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا پیاز ها طلایی شوند.

دستور تهیه باقالی پلو با ماهیچه

دریک قابلمه مناسب به اندازه 2 قاشق غذا خوری روغن بریزید تا بر روی حرارت گرم شود. سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه بریزید تا کاملا سطح آن پوشانده شود. بعد برنج آبکش شده را روی آن به آرامی میریزیم .سعی کنید این کار را با کف گیر انجام دهید و کف گیر به کف گیر برنج ها را داخل قابلمه بریزید. به اندازه نصف لیوان آب و روغن را روی برنج و کناره های برنج میریزیم و در قابلمه را با یک دم کنی پیچیده و روی آن قرار میدهیم . ابتدا برنج را زیر حرارت بالا قرار میدهیم تا بخار کند و سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم به مدت 45 دقیقه کاملا دم بکشد.

باقالی پلوی پخته و ماهیچه آماده شده و لذیذ را در ظرف دلخواه سرو کنید .هنگام سرو برنج میتوانید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده و کمی کره مخلوط کنید و روی برنج ها ی دیگر بکشید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

 


روش فوق العاده درست کردن باقالی پلو با گردن

دسته غذاهای باقالی پلو چه با گوشت چه با ماهیچه و همچنین با گردن از جمله خوشمزه ترین وعده های ایرانی می باشند که به صورت بسیار بالا در رستوران ها و مراسمات طبخ می شود ، ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید تا طرز تهیه باقالی پلو با گردن را به صورت خانگی اما با طعم رستورانی آموزش دهیم :مواد مورد نیاز برای تهیه باقالی پلو با گردن :

  • باقالی: 2 پیمانه
  • گردن گوسفند: 1 عدد
  • برنج: 2 پیمانه
  • چوب دارچین: 1 تکه
  • شوید خشک:یک و نیم پیمانه
  • زعفران دم کرده: 1/2 پیمانه
  • پیاز:3 عدد
  • سیب زمینی برای ته دیگ: در صورت تمایل
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن:به میزان لازم

طرز تهیه باقالی پلو با گردن:

باقالی پلو (Baghali Polo) یکی از غذاهای معروف ایرانی است که اغلب در شب سال نو و یا شب چهارشنبه سوری سرو میشود.

این غذای محبوب با گوشت های مختلف درست میشود ولی معروف ترین آن ها باقالی پلو با گوشت ماهیچه و باقالی پلو با گوشت گردن میباشد که در ادامه روش تهیه باقالی پلو با گوشت گردن را آموزش می دهیم پس با ما همراه باشید.

اگر دوست دارید یک باقالی پلوی مجلسی با ته دیگ زعفرانی داشته باشید زعفران را از قبل دم کرده و داخل کاسه ای بریزید، سیب زمینی ها را پوست گرفته و به شکل حلقه های نازک برش بزنید و داخل کاسه زعفران بخوابانید تا رنگ گرفته و یک ته دیگ طلایی و خوش رنگ به شما بدهد.

در مرحله بعد پیاز ها را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، حالا گوشت گردن را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم با پیاز تفت بخورد. زردچوبه را اضافه کرده و بعد از چند تفت آب را بریزید و اجازه دهید شروع به جوشیدن کند، شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت برای چند ساعت بپزد. یک تکه چوب دارچین داخل آن بیاندازید ولی نمک را در اواخر پخت اضافه نمایید زیرا نمک باعث دیرپز شدن گوشت میشود.

در این فاصله که گوشت در حال پخته شدن است باقالی پلو را آماده نمایید، برنج را از قبل شسته و برای 2 ساعت با آب و نمک بخیسانید.

همچنین بخوانید :

حالا قابلمه ای را با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد باقالی ها را بریزید و برای 10 دقیقه بجوشانید، سپس برنج را اضافه کنید و طبق دستور آن را آبکش نمایید.

قابلمه را چرب کرده و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس سیب زمینی های زعفرانی را ته قابلمه بچینید . مقداری از باقالی پلو را داخل قابلمه بریزید و روی آن کمی شوید، روغن و زعفران بپاشید و هم بزنید، دوباره مقداری باقالی پلو بریزید و باز هم کمی شوید ، روغن و زعفران بپاشید و هم بزنید تا زمانی که مواد تمام شود. بعد از اینکه مواد باقالی پلو بخوبی با هم مخلوط شدند دم کنی را روی در قابلمه قرار داده و آن را روی شعله ملایم بگذارید تا دم بکشد.

دقت داشته باشید اگر از شوید تازه استفاده میکنید زمانی که برنج و باقالی در حال جوش هستند شوید را در آخر به قابلمه اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش آبکش نمایید، ولی اگر شوید خشک استفاده میکنید طبق دستور بالا آن را لابه لای باقالی پلو بپاشید.

بعد از اینکه برنج را برای دم کشیدن روی گاز گذاشتید به خورش گردن سر بزنید تا آب آن اندازه باشد، بعد از اینکه گوشت بخوبی پخت و جا افتاد آن را در ظرف مناسبی بکشید و چوب دارچین را از داخل آن خارج نمایید. باقالی پلو را هم داخل دیس بکشید و با گوشت گردن سرو نمایید.

منبع : https://01965.home.blog/2020/01/22/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d8%a8%d8%a7%d9%82%d8%a7%d9%84%db%8c-%d9%be%d9%84%d9%88/